Irodai eszközök

AMIKRE SZÜKSÉG LEHET EGY IRODÁBAN...

IRODAI ESZKÖZÖK

SZÁMOLÓGÉP

CHECK LIST✔️

Hogy megkönnyítsük a dolgod, a Pinker.hu csapata összeállított egy listát amely segít eligazodni a számológépek között igényeid szerint.

1
Használat
Irodai?
Iskolai?

4
Ár
Funkció és márka függő.
2
Töltés

Elem?
Napelem?
Adapter?
3
Funkciók
Egy soros?
Két soros?
Tudományos?
Alapműveletes?
Érintőkijelzős?
Szalagos?

SZÁMOLÓGÉPEK

TÍPUSAI
Általános irodai használatra célszerű választás lehet egy szalagos számológép, így egy hosszabb művelet könnyen visszavezethető a szalagnak köszönhetően. Mindemellett képes hihetetlenül megkönnyíteni a munkánkat, ÁFA számítás, árrés számolás, valutaváltás funkcióival.

Általános iskolában alap műveletes számológépek bőven elegendőek tudnak lenni, azonban egy tudományos, két soros kalkulátor nagy segítséget nyújthat már hetedik és nyolcadik osztályban, arról nem beszélve, hogy tovább tanulás esetén középiskolában már követelmény. Továbbá, ha emelt matematikára vagy fizikára esik a választás akkor mindenkép a nagyobb tudású számológépek javasoltak.

Amiket a Pinker.hu javasol: CASIO irodaiCASIO, SHARP, CANON

IRATMEGSEMMISÍTŐK

ÖSSZEHASONLÍTÁSA
​Ha olyan az irodai munka ahol sok bizalmas tartalommal, adattal kell dolgozni és azok kinyomatatott formában is előfordulnak, akkor mindenképpen ajánlunk egy iratmegsemmisítőt. Ezek az irodai kisgépek olyan módszerrel vágják szét a papírt, hogy azt utána már képtelenség összeilleszteni és kiolvasni. Ha van egy ilyen eszközünk nem kell többet bizalmas adatok kisatírozásával foglalkozni, és azzal sem, hogy kézzel tépjük szét a papírokat, dokumentumokat. Több féle biztonsági fokozatok léteznek, így vásárláskor célszerű olyan gépet választanunk ami igényeinknek megfelel. (Minél magasabb a biztonsági fokozat, annál apróbbra vágja a papírt.) Két féle vágási módszerrel dolgoznak, csík  és konfetti. A lapok számát illetően nagy átlagban 5-20 lapot tudnak egyszerre megsemmisíteni, viszont ha az ár nem jelent problémát olyanokkal is találkozhatunk amik 200 vagy akár több lapot is képesek egyszerre elvágni. Kényelem szempontjából nem elhanyagolandó, hogy egyes iratmegsemmisítők esetében nem szükséges eltávolítani a papírban lévő tűzőkapcsot, gémkapcsot.

A Pinker.hu javaslata: OLYMPIA, FELLOWES, FELLOWES, LEITZ

LAMINÁLÓGÉPEK

HASZNÁLATA
A laminálógépek hasznosak lehetnek ha egy-egy iratot szeretnénk megóvni gyűrődésektől, tépésektől, folyadékoktól vagy akár csak merevebbé szeretnénk tenni a papírt. Léteznek hideg-meleg laminálógépek, melyek különböző vastagságú fóliákkal dolgoznak (75-150mic). A laminálás A/4 és többnyire A/3 méretben is lehetséges, habár ez gép függő. A lamináló fólia létezik fényes és matt változatban is,  a méretek pedig névjegykártya nagyságtól kezdődnek. 

A Pinker.hu ajánlott márkái: FELLOWS, LEITZ, OLYMPIA
Tovább a weboldalra
Tartalomhoz tartozó címkék: Tartalmak